Få et nemmere liv: Disse to sites automatiserer næsten alle web-opgaver for dig

Mit seneste blogindlæg handlede lidt om frygten for robotter. Det her indlæg, handler om to sites, der kan forandre dit (arbejds)liv for altid. Der er rigtig mange smarte tjenester og værktøjer på nettet, men ingen slår IFTT og Zapier.

Begge kan kaldes for automatiseringsværktøjer. Kort fortalt kan de få en masse netbasserede tjenester og ting til at kommunikere med hinanden helt automatisk. Altså: når der sker X et sted på nettet, skal det udløse Y et andet sted på nettet. Det lyder abstrakt, men det er faktisk så enkelt, at man næsten får hovedpine af at tænke på, hvor meget det kan bruges til.

Jeg har sat min IFTT op til at slukke for Wifi på min Android-mobil, hvis den er ved at løbe tør for strøm. Og hvis jeg ikke kan finde mobilen, får jeg bare en anden til at sende en sms med teksten “lostphone”, så bliver der automatisk skruet op for den.

Tidligere har jeg brugt IFTT til at overvåge RSS-feeds og Reddit for at få besked, når der var nyt om et af mine stofområder. Jeg har fået en daglig mails med nyheder fra kilder, jeg selv har valgt, en sms-besked når bestemte profiler har tweetet og meget, meget mere.

Uanset om du arbejder med journalistik, kommunikation eller marketing, bliver de her sites dine nye bedste venner.

Kombinationsmulighederne er nærmest uendelige. Har du en smart pære (f.eks. Philips Hue), kan du få den til at skifte farve, når du får en vigtig mail, eller chefen har ringet forgæves. Du kan få en pushbesked, hver gang børnene kommer hjem fra skole eller gemme alle vedhæftede filer fra Gmail til Dropbox.

Leg lidt med IFTT og Zapier. Jeg lover, at dit liv bliver nemmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *