Lav nem og lækker grafik med Canva

Grafiske elementer bliver vigtigere og vigtigere på digitale platforme. Mange sværger til at bruge Photoshop, som er et meget alsidigt program. Der findes vel ikke den grafiske opgave, der ikke kan løses i Photoshop..? Men det er tungt og kan virke uoverskueligt at gå i gang med. Lad os kigge ud på nettet for at finde et helt fantastisk værktøj.

Canva er som udgangspunkt gratis at bruge. Her kan du vælge mellem en masse forskellige størrelser og formater, som er optimeret til deres formål. F.eks. Facebook-opslag og Instagram-opslag. Når formatet er valgt, har du dit blanke kanvas. I menuen til venstre kan du vælge mellem prædefinerede designs, skrifttyper, baggrunde, grafikker, billeder og meget andet. En indbygget søgefunktion gør, at du kan finde lige det du skal bruge. Nogle af elementerne koster en enkelt dollar at bruge.  Du kan selvfølgelig også uploade og bruge dine egne billeder

Efterhånden som du får elementerne ud på dit kanvas, kan du nemt ændre deres farve, placering og størrelse i forhold til hinanden. Skal du og dine kollegaer dele jeres designs på tværs kan I lave en gruppe og oprette skabeloner, der passer til virksomhedens brand. Og det hele foregår selvfølgelig i skyen!

Når du er færdig, kan du downloade dit design i flere forskellige filformater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *